Vonóhorog

Általános müszaki problémák, kérdések.

Vonóhorog

HozzászólásSzerző: Zafí­r » 2006 jan. 27 20:58

Sziasztok!

Az a helyzet állt el?, hogy fel szeretnék rakatni a Scorpio-ra vonóhorgot, mert megállásnál szeretnek rámmászni hátulról és ezzel hátha elijesztem ?ket. Milyet tudnátok ajánlani, mivel jár (kábelezés, bekötés felrakás, kell-e vizsgáztatni)? Itt találtam kett?t ami megfelelne szerintem, ti mit szóltok hozzá? Az autóm 1992 4 ajtós DOHC. http://www.vonohorog.hu/katalogus.php?katid=654
Zafí­r
GL

HozzászólásSzerző: C. Vieri » 2006 jan. 27 21:29

Be kell iratni a forgalmiba a vonóhorgot. (ergó vizsgáztatni kell)
Oda kell vezetni a lámpákról a kábelt (fényszóró, féklámpa, index), továbbá a m?szerfalra valahova kerül egy index visszajelz?.
86' 2.0i GL - újratöltve
C. Vieri
Adminisztrátor

típus: Ford Scorpio 2.0i GL
Évjárat: 1986

HozzászólásSzerző: panthel » 2006 feb. 23 22:59

Ha csak elrettenteni kell akkor nem kell bejegyeztetni sehova sött nem is kell elektromos részét bekötni csak ha vontatni akarsz szval nem kell müszaki meg semmi... ez biztos mert a vontatást ha bejegyzed bejegyezteted akkor vontathatsz de igy nem is kell ha nem akarsz vontatni szval felrakod és ennyi...

ßye...
panthel

HozzászólásSzerző: AttaBa » 2006 feb. 24 10:31

panthel írta:Ha csak elrettenteni kell akkor nem kell bejegyeztetni sehova sött nem is kell elektromos részét bekötni csak ha vontatni akarsz szval nem kell müszaki meg semmi... ez biztos mert a vontatást ha bejegyzed bejegyezteted akkor vontathatsz de igy nem is kell ha nem akarsz vontatni szval felrakod és ennyi...

ßye...

Sajnos kishazánkban ahogy felteszed a vonóhorgot, kell, hogy legyen róla papírod, ha vontatsz, ha nem. Müszakin egyböl buktad a dolgot, a rendörnek meg magyarázd már meg, hogy Te nem vontatsz, csak úgy fent van. Ez nem fogja meghatni, hidd el.
Meghirdettem. Ha elmegy, elmegy, ha nem, marad! :)
AttaBa
Ghia

típus: Scorpio 2.3i 16V Ghia Tournier 1997-es, holdfényezüst, bőrön kívül fullextra

HozzászólásSzerző: panthel » 2006 feb. 24 13:37

AttaBa írta:Sajnos kishazánkban ahogy felteszed a vonóhorgot, kell, hogy legyen róla papírod, ha vontatsz, ha nem. Müszakin egyböl buktad a dolgot, a rendörnek meg magyarázd már meg, hogy Te nem vontatsz, csak úgy fent van. Ez nem fogja meghatni, hidd el.

Na én nem vitatkozni akarok de kamionoztam keveset és ott is ha van vonofaj és nincs bejelentve a vontatás abbol nincs bibi s?tt továbbmegyek van uj auto és vizsgáztatod és ne kéred a vontatás bejegyzést attól a kampo maradhat de már nem tom kinek irtam ezt nahh mindegy akkor ne tedd fel nekem mindegy az enyémen van és vontatok is de a lényeg hogy nyugodtan felszerelheted nem kell papir ha nem vontatsz ...
panthel

HozzászólásSzerző: C. Vieri » 2006 feb. 24 14:31

Ezzel a vizsgás dologgal vitatkoznék, mert az én Scorpiomon van vonóhorog, viszont a forgalmi szerint nincs :D 92 óta van az országban, 95 óta minden vizsgán tudom,. hogy csont nélkül átment :)
(szóval szerintem se kell rá alapból engedély így jobban meggondolva)
86' 2.0i GL - újratöltve
C. Vieri
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: AttaBa » 2006 feb. 24 17:35

C. Vieri írta:Ezzel a vizsgás dologgal vitatkoznék, mert az én Scorpiomon van vonóhorog, viszont a forgalmi szerint nincs :D 92 óta van az országban, 95 óta minden vizsgán tudom,. hogy csont nélkül átment :)
(szóval szerintem se kell rá alapból engedély így jobban meggondolva)

Csak nem csókos volt a vizsga? :wink:

A lényeg, hogy hivatalosan nem lehet. Mint ahogy betörni, ittasan vezetni, meg más ilyeneket sem. Elég egy alapos rendör, vagy egy szorgos vizsgabiztos, esetleg csak bal lábbal kelt, oszt annyi. :twisted:
Meghirdettem. Ha elmegy, elmegy, ha nem, marad! :)
AttaBa
Ghia

típus: Scorpio 2.3i 16V Ghia Tournier 1997-es, holdfényezüst, bőrön kívül fullextra

HozzászólásSzerző: C. Vieri » 2006 feb. 24 17:48

csókos? :roll: Ezt hogy érted? :)
95 óta szal lassan 11 éve a mienk. Azaz kb. 4-5-ször vizsgáztattuk. Ha arra gondolsz, hogy megkentük a vizsgabiztost, akkor le kell lombozzalak, egy fillért se kaptak :)
Majd most fog elválni mégegyszer, ugyanis márc. elején megy a kocsi vizsgára (új forgalmi kell, ami még nem is akarom tudni mennyibe fog kerülni :x , ugyanis, 1. betelt a matricák helye a forgalmin, 2. ki lesz a kocsiból véglegesen szereltetve a gáz :D )
86' 2.0i GL - újratöltve
C. Vieri
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Driver » 2006 feb. 24 21:02

C. Vieri írta:..Majd most fog elválni mégegyszer, ugyanis márc. elején megy a kocsi vizsgára ..

az én forgalmimban is benne van hogy hány kilót ráncigálhatok van kislámpa a m?szerfalon stbstb..
utólag szerelt tehát nem gyári - ahogy láttam a felszerelés módjából ;)
de persze azért profi.
W.
Driver
Executive

HozzászólásSzerző: C. Vieri » 2006 feb. 24 21:30

Nekem is ott van a m?szerfalon a lámpa, meg ez is utólagosan lett felszerelve, de nekem nincs benne a forgalmimban... Mondjuk ez engem cseppet se zavar addig, amíg nem kekeckednek miatta :)
86' 2.0i GL - újratöltve
C. Vieri
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: panthel » 2006 feb. 24 21:56

Na akkor vonohorog téma kipipálva irtam a tempometos topicba arra nem tudjátok a választ ha igen akkor oda kérem rákucsintani amuy a kamionba is van zvalvan némi fogalmam de ezt nem értem:-)

Nahh addig is köcce...
panthel

Vissza: Általános müszaki problémák